ÁGAZATI HÍREK

 • A hazai gazdálkodók jelentős része tervez gépberuházást, ami kiemelten támogat az agrártárca is. Egy 160 milliárd forintos élelmiszeripari gépberuházás realizálódásával pedig a mezőgazdaság fordulóponthoz érkezik.

 • Hatvankét ország csaknem 1700 szakemberének részvételével kezdődött hétfőn és négy napon át tart a 2017-es ISF Vetőmag Világkongresszus Budapesten. Elhangzott: világszinten több milliárd dolláros kárt okoznak az illegálisan forgalmazott, hamisított…

 • Régóta várt rendelet jelent meg a napokban, megszületett ugyanis a 2015 novembere óta hatályban lévő vadgazdálkodási törvény végrehajtásának részleteit tartalmazó szabályozás. A paragrafusok többek között a vad tartásának, elejtésének, valamint…

 • Az új élelmiszerkönyvi előírások váratlan nehézséget, mesterséges versenyhátrányt okoztak a hazai húsos cégeknek. Ezt vagy a szabályozás módosításával, vagy új vevőkörnek szánt új termékek fejlesztésével lehet leküzdeni.

 • Milliárdos üzlet a grillszezon, a kapcsolódó élelmiszerek és a non-food termékek iránt is nő a kereslet – írta a Világgazdaság. A grillsajtoké a legdinamikusabban fejlődő szegmens.

 • Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyomán fehéredne a szektor és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások…

A jól átgondolt vízgazdálkodás a jövő mezőgazdaságának alapja, állapították meg kedden az uniós agrárminiszterek. A magyar kormány szorgalmazza az európai aszály-monitoring és -előrejelző rendszerek kiépítését is.

 • Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, melyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó agrárszakemberek képzése. A K&H Bank szerint a hatékonyságnövelés három fő iránya a technológiafejlesztés, a mérethatékonyság és…

 • Talán soha többé nem lesz olyan kedvező alkalom a mezőgazdaságban beruházni, mint idén és jövőre – nyilatkozta a Világgazdaságnak Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető elemzője.

 • A nyári időszakban döntés születik a beérkezett agrártámogatási pályázatokról és a tervek szerint újabb pályázatokat is megnyitnak – hangzott el a XXI. Pápai Agrárexpon megrendezett szakmai konferencián, pénteken.

A Miniszterelnökség pontosította a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaihoz készült általános útmutatóját, amelynek köszönhetően a kifizető ügynökség jóváhagyása esetén a közjogi szervek is mentesülhetnek a biztosítéknyújtási kötelezettség alól.

 • A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából…

 • A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság lehetőséget ad az egységes kérelem keretében benyújtandó, Vidékfejlesztési Programot érintő kifizetési igénylésekre.

 • Több ponton is módosult az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című (VP1-1.1.1-17 kódszámú) felhívás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok