ÁGAZATI HÍREK

  • Az eddigi adatok szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket a kisüzemi bortermelői regiszter.

  • Ugyan a bor népszerű ital, ám az idei első félévben kevesebb fogyott belőle az üzletekben. A GfK háztartások fogyasztását monitorozó Háztartáspanel adatai szerint az értékesítésben a legnagyobb súlya a hipermarketeknek…

  • Lassan és fokozatosan drágulhatnak a sertéshúskészítmények, mert az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a feldolgozók költsége – mondta az Inforádiónak Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség elnöke.

Idén először ünneplik a táj nemzetközi napját. Ebből az alkalomból Magyarország is csatlakozik a vonatkozó európai egyezményhez.

  • A Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kara 2017. október 5-én tartotta meg a „Magyar vidék - Perspektívák, megoldások a XXI. században" című I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferenciát. Az eseményen a…

  • Tesztelték az első 5G-s mobilhálózati kapcsolatot idehaza. A fejlesztés 2020-ban érhet véget, és azt követően akár az agráriumban is használhatja.

  • A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA  október 17. és november 30. között öt tartja szokásos rendezvénysorozatát.

A kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a Miniszterelnökség a gyógy- és fűszernövények termesztésére megjelentetett vidékfejlesztési felhívást. Az ügyfelek számára kedvező változtatások eredményeképpen – többek között – a maximálisan igényelhető támogatási összeg is 50 millió forinttal emelkedett.

  • A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján 2017. október 16-ától újra igényelhető méhészeti támogatás.

  • Az Agrármarketing Centrum a meghirdetett „A belföldön megvalósuló, elsősorban tudástranszfer célú rendezvények (Kódszám: AMC-P-17-4)”, illetve a „A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló…

  • Az ipari célú fás szárú ültetvények telepítését szabályozó kormányrendelethez igazodva módosult a Vidékfejlesztési Program erdősítést támogató felhívása. Ennek eredményeképpen már ipari faültetvények telepítésére is igényelhető támogatás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok