ÁGAZATI HÍREK

 • Tizennyolc szilvafajta aszalt mintáit ismerhették meg szakértők és aszaltszilva-kedvelők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal múlt hét pénteki fajtabemutatóján.

 • Jelentősen javult egy év alatt a traktorértékesítés idehaza. A lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek.

 • A Mátrában és Szabolcsban is fagy pusztított a gyümölcsösökben az elmúlt napokban, az alma-, a kajszibarack- és a dióültetvényeket is súlyos kár érte. A szőlő átvészelte a hideg napokat.

 • A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

 • Átadták kedden az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos zöldmezős beruházását, a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson. Az új létesítmény Magyarország második legnagyobb vágóhídja.

 • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben…

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete és partnerei meghívására meteorológiai szakértők és döntéshozók érkeztek Budapestre, hogy Föld-megfigyelési technológiákról tanuljanak.

 • A Föld Napjára emlékzetek meg Farmoson is. A környezet védelme a mezőgazdaságban is nélkülözhetetlen szempont. Az EU-ban pedig a közvetlen támogatások bizonyos százalékát kifejezetten az éghajlat és a környezet szempontjából…

 • A kormány tervezett lépései nyomán a vállalkozásoknak sokkal gyorsabb lesz a közművek bevezetése – nyilatkozta a Világgazdaságnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 • Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták. Az újak közül 17-re még nem lehet kérelmet beadni, a korábban meghirdetettek közül 28-at már le is zártak. A gazdálkodók a kapacitásbővítő beruházásokat részesítették előnyben.

A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság lehetőséget ad az egységes kérelem keretében benyújtandó, Vidékfejlesztési Programot érintő kifizetési igénylésekre.

 • Több ponton is módosult az „Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek” című (VP1-1.1.1-17 kódszámú) felhívás.

 • 2017. március 28-án jelent meg a ,,Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" című, VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú pályázati felhívás.

 • Módosult az elháríthatatlan külső ok (vis maior) esetén alkalmazandó egyes szabályokról és a vis maiorral összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 94/2015. (XII. 23.) FM rendelet.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok