Élelmiszeripar

A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat, ugyanis a megkérdezettek azt állítják, hogy 2013-hoz képest több zöldséget, gyümölcsöt és hazai élelmiszert fogyasztanak – derül ki a K&H felméréséből.

Harminc éve magyar élelmiszerbeszállítói körre támaszkodik a hazai McDonald's-hálózat. A kkv-k szerint mindez rangot is jelent a szektorban.

  • Pazar külsőségek közepette került sor a Kínai Agrárpromóció Konferenciára Budapesten, június 29-én. Kínai és magyar üzletemberek, érdeklődők előtt mutatkozott be Kína, azon belül is elsősorban Yunnan tartomány – írta a…

  • Az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában, Düsseldorfban 2018. szeptember 27 és 30-a között ismét megtartják a Magyar Napok rendezvényt. Célja a magyarországi turisztikai, gasztronómiai kínálat népszerűsítése és a gazdag kulturális kínálat megismertetése.

A nyári meleg és az oroszországi labdarúgó világbajnokság bizonyára egyaránt jó hatással lesznek a hazai sörgyárak 2018-as teljesítményére, de az elmúlt 3 év adatait vizsgálva sem panaszkodhatnak a magyarországi főzdék – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

  • A nyár egyik slágertermékét, a világos dobozos söröket tesztelte Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt.

  • A belföldi borfogyasztás jelentős visszaesése miatt a borkivitel bővítését sürgette a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottság szőlő-, bor-, pálinka albizottságának csütörtöki ülésén.

Összesen tizenhárom gyümölcs- vagy gyümölcsös jégkrémet tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Pontozták a termékek gyümölcstartalmát és cukortartalmát is. Egy epres jégkrém volt a legjobb.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok