Élelmiszeripar

Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyomán fehéredne a szektor és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások helyzete - közölte a Magyar Pékszövetség hétfőn.

  • A gazdasági mutatók teljesüléséhez kötött, előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszerek körében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az ügyben a nemzetgazdasági tárcával egyeztetne a NAK.

  • Magyarország aktív közreműködésével ismét eredményesen zárult az „OPSON VI.” elnevezésű élelmiszerhamisítás elleni nemzetközi művelet. Idehaza közel 25 tonna élelmiszerbiztonsági szempontból kockázatos terméket vontak ki a forgalomból.

Az új élelmiszerkönyvi előírások váratlan nehézséget, mesterséges versenyhátrányt okoztak a hazai húsos cégeknek. Ezt vagy a szabályozás módosításával, vagy új vevőkörnek szánt új termékek fejlesztésével lehet leküzdeni.

  • Milliárdos üzlet a grillszezon, a kapcsolódó élelmiszerek és a non-food termékek iránt is nő a kereslet – írta a Világgazdaság. A grillsajtoké a legdinamikusabban fejlődő szegmens.

  • Az idei OMÉK keretében meghirdetett Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre (HIDA) azok pályázhatnak, akik a múlt élelmiszer-hagyományait felhasználva, a mai kor technológiai vívmányainak alkalmazásával vagy továbbfejlesztésével, a mai…

Az Eredetvédelmi Fórumsorozat célja, hogy az agrárgazdaság szereplői számára közérthetően bemutassuk az eredetvédelmi oltalomban rejlő jogi és marketing  lehetőségeket, amelyek a piaci érvényesülést elősegíthetik.

A 2018-as költségvetésben az élelmiszerek közül egyelőre a hal áfájának csökkentése várható, de további termékek kulcsának mérséklése is napirenden van. Az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint a szaktárca és a NAK célja ebben az ügyben azonos.

  • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben…

  • A tejpiaci adatszolgáltatásra vonatkozó részletszabályokat a napokban tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. március 28-án jelent meg a ,,Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" című, VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú pályázati felhívás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok