Élelmiszeripar

A snacktermékek Bécsben rendezett nemzetközi kiállításán a NAK szervezésében több kamarai tag is hasznos tapasztalatokat gyűjtött.

  • A Földművelésügyi Minisztérium szerint a kenyerek minőségének javítása és a fogyasztók védelme érdekében péntektől lép életbe a sütőipari termékekre vonatkozó előírás, amely 15-féle kenyér összetételét szabályozza.

  • A magyar kormány támogatásával a termelési és értékesítési szervezetként működő Alba Fructus Kft. Fejér megyében kiemelkedő jelentőségű agrárberuházást valósított meg, ezzel segítve számos gyümölcstermelőt.

Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, várhatóan hús hússal lesz a menü, és a tejtermékek fogyasztása is emelkedni fog – hangzott el a szektor vezetői számára a K&H-ban rendezett Agrár Klubon. Ez az is jelenti, hogy az állattenyésztés takarmányigénye megnő.

  • Még az idén széleskörű vizsgálatot indít a hepatitises sertéshúsok kiszűrésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A terméktanács szerint ugyanakkor pánikra semmi ok, a legális forrásból származó termékek biztonságosak.

  • Az Országgyűlés által elfogadott adóváltoztatások hatására 260 milliárd forinttal csökkennek az adóterhek - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adótörvények parlamenti végszavazása után. Több, az élelmiszeripart is érintő…

A szőlők megóvása érdekében kezdeményezték borászok építési moratórium bevezetését a Balaton északi parti településeinek külterületein.A felhívást három balatoni szervezet, a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció tette közzé.

Az Európai Unió Bírósága ítélete szerint tisztán növényi termékek nem, kizárólag állati eredetű termékek hozhatók kereskedelmi forgalomba és reklámozhatók „tej", „tejszín", „vaj", „sajt" vagy „joghurt" megnevezéssel.

  • A magyar tejipari szektor fontos változásokon ment keresztül, a kormány pedig támogatja az ágazati szereplőket abban, hogy hosszú távon is versenyképesek legyenek.

  • Az elmúlt három évben egyértelmű javulás tapasztalható a magyarországi tejiparban, ugyanis a hazai tejtermelés 2013 és 2016 között 10 százalékkal nőtt – közölte a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A 2013. évi támogatási kérelmet jóváhagyó, illetve részben jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok kifizetési kérelmet nyújthatnak be a létrehozásuk ösztönzése és működésük elősegítése érdekében.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok