Mezőgazdaság

Tizennyolc szilvafajta aszalt mintáit ismerhették meg szakértők és aszaltszilva-kedvelők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal múlt hét pénteki fajtabemutatóján.

  • Jelentősen javult egy év alatt a traktorértékesítés idehaza. A lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek.

  • A Mátrában és Szabolcsban is fagy pusztított a gyümölcsösökben az elmúlt napokban, az alma-, a kajszibarack- és a dióültetvényeket is súlyos kár érte. A szőlő átvészelte a hideg napokat.

Jelentős károkat okoztak a hobbiméhészek a méhészeti ágazatnak. Többek között azzal, hogy a hátrahagyott kaptárak a méhek megbetegedését okozhatják.

A több mint egy hónapja érvényes általános tűzgyújtási tilalom megszűnt. Az erdőkben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad.

  • Az új vadászati törvény, az újonnan indult vadgazdálkodási ciklus alkalmából tartottak szakmai fórumot Veszprémben. A rendezvényen bemutatkoztak az ország tájegységi fővadászai is.

  • Az Országos Erdészeti Egyesület és Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége közös állásfoglalása szerint az új erdőtörvény-tervezet elősegíti a természetvédelem és az erdőgazdálkodás céljainak elérését a jövő magyar erdőgazdálkodásában. Ezért…

Módosult az elháríthatatlan külső ok (vis maior) esetén alkalmazandó egyes szabályokról és a vis maiorral összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 94/2015. (XII. 23.) FM rendelet.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok