Mezőgazdaság

Az egyik legkiemelkedőbb minőségű évjárat lehet a 2017-es a Tokaj-hegyaljai borvidéken – mondta a Világgazdaságnak Kalocsai László, a hegyközségi tanács alelnöke.

Lesz elegendő magyar hal az év végi ünnepekre, sőt a kiegyensúlyozott belföldi kínálat mellett jelentős mennyiség jut exportra is – közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.

  • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az interneten árusított állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatban intézkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A lefoglalt tételek döntő többsége nem szerepelt a Magyarországon engedélyezett állatgyógyászati készítmények listáján.

  • Az idén bevezetett új intézkedés keretében az állattartók két benyújtási időszakban nyújthattak be támogatási kérelmet a Kincstárhoz, ennek alapján történt meg a kifizetés a tenyészkos- és tenyészbak-tartók számára.

Karácsonyra mintegy 400-500 hektáron termesztett fenyőfát adnak el Magyarországon évente. Az árak idén várhatóan nem változnak a tavalyihoz képest.

  • Az ENSZ, a WWF és az Eurac Research friss jelentésében arra figyelmeztet, hogy az illegális fakitermelés, a vadon élő állatokra irányuló orvvadászat súlyosan veszélyezteti a 15 európai országon átívelő Duna-Kárpát…

  • Az afrikai sertéspestis a vaddisznókra is legalább akkora veszélyt jelent mint a malacokra. Az ENSZ FAO ezért továbbképzést szervez európai, így magyar szakértők számára is, hogy a betegség kezelésében együttműködés…

A kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a Miniszterelnökség a gyógy- és fűszernövények termesztésére megjelentetett vidékfejlesztési felhívást. Az ügyfelek számára kedvező változtatások eredményeképpen – többek között – a maximálisan igényelhető támogatási összeg is 50 millió forinttal emelkedett.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok