Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatja tagjait, ügyfeleit, hogy a NAK telefonos ügyfélszolgálata 2017. július 3 – 15. között hosszított nyitvatartással fogadja a telefonos megkereséseket.

 • A NAK ügyfélszolgálati irodáiban, falugazdászainál térítésmentesen kaphatnak az őstermelők „Saját őstermelői tevékenységből származó termék” felirattal ellátott polcbelógót.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében a vízhiányos időszak 2017. június 1-től visszavonásig érvényes megállapítását kezdeményezte. Amennyiben bevezetik a vízhiányos időszakot, úgy a gazdálkodóknak nem kell vízkészletjárulékot fizetniük.

 • Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara internetes piackeresője mindenkinek megmutatja, hol talál ilyen piacot, vagy akár konkrét terméket.

Szekszárdon tartja következő fórumát – július 4-én – a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága az eredetvédelmi országjárás keretében.

 • A Jászsági Aratónapon – 2017. július 1-jén –, Jászapátiban birkapörkölt főző versennyel, kézi aratóversennyel, cséplési bemutatóval, tűzoltó felvonulással, babfőző versennyel, gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket. A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági…

 • Tolna után Heves megye agrárszereplői is csatlakoztak a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közötti együttműködési megállapodáshoz.

 • A NAK Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága megtartotta az Aratási Koordinációs Bizottság első ülését. Az ott elhangzottakból közlünk néhány fontos szabályt.

 • Július 2-án 8 és 15 óra között, a Balatonfenyves-Majorkán található Két Kakas Termelői és Kézműves Piacon kerül megrendezésre a X. Jubileumi Helyi Termék Nap.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával mangalicavacsora és furmint borkóstolót tartottak az Egyesült Államokban. Az eseményen kialakult személyes kapcsolatok lehetőséget kínálnak a mangalicatermékek közép-nyugati értékesítésének beindításához.

 • A Copa-Cogeca vezetősége az uniós büdzsé jövőjéről tartott vitát Günther Oettingerrel, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával. Utóbbi hangsúlyozta, hogy a szándék a mezőgazdasági kiadások csökkentésének elkerülése.

 • Első alkalommal írt alá a magyar kormány gazdasági együttműködési megállapodást az Amerikai Egyesült Államok egyik államával. A múlt heti aláírás után pár nappal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatója az…

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és brit partnerszervezetének küldöttsége tárgyalást folytatott a mezőgazdaság aktuális helyzetéről.

 • Az INNO-4-AGRIFOOD platform tanácsadást, ingyenes okoseszközt és online tréninget kínál minden ágazati vállalkozásnak és innovációs tanácsadónak, hogy támogassák a nemzeti és nemzetközi együttműködéseket ezzel is fokozva az ágazat versenyképességét és…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok