Kamarai hírek

Már 28. alkalommal rendezik meg a Kelet-Magyarország leghatékonyabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítását, a debreceni Farmer Expót 2019. augusztus 15-18. között. A mezőgazdaság minden ágát lefedő rendezvény a közönségprogramok mellett aktuális témákat érintő szakmai konferenciákat is szervez.

  • Az elmúlt hétvégén véget ért a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe programsorozat, amelynek keretében közel 1 tonna friss szezonális zöldséget és gyümölcsöt kóstoltattak, és több mint 10 ezer gyermek körében népszerűsítették a fogyasztásukat.

  • Megerősítette a magyar termelők piacra jutását segítő együttműködését az Auchan és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A megállapodás célja a hazai gazdaságokkal való kapcsolat szorosabbra fűzése, valamint a minőségi magyar termékek számának növelése az áruház polcain. A mostani látogatás előzményeként az áruházláncnál már februárban tartottak beszerzői fórumot.

  • Új, megyebemutató sorozat nak.hu-n is! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mindig nagy hagyománya és többfunkciós szerepe van a mezőgazdasági termékek előállításának.

Hamarosan kezdődnek az aratási munkálatok, ennek kapcsán ellenőrzi a gépeket a katasztrófavédelem, valamint június 24-én rendezték meg az aratás biztonságáráról szóló konferenciát, melyen Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági szolgálatvezetője is részt vett.

  • Jász-Nagykun-Szolnok megyében beérett az árpa, ha nem esik rá eső, meg is kezdődhet a betakarítás. A búza is jónak ígérkezik, jövő héten azt is lehet aratni. A gabona több csapadékot…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete szakmai rendezvény tart fiatal gazdák számára 2019. július 1-én, Napkoron.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei szervezete tisztelettel meghívja VI. Kőrösi Möggyfesztivál keretében tájékoztató gazdafórumot tart 2019. június 29-én, Nagykőrösön.

  • Az agrártárca számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén,…

A Visegrádi Országok agrárkamaráinak soros ülésén a szervezeteket vezetői többek között a Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni reformjával kapcsolatban ismét egyértelmű kéréseket fogalmaztak meg. A szakemberek szerint az agrár-élelmiszeripari ágazatnak erősebb, tisztességesebb és egyszerűbb KAP-ra van szüksége.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei