Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a XXIII. Pápai Agrárexpo keretében ,,Erdőgazdálkodás aktuális kérdései" címmel fórumot tart 2019. április 27-én.

  • A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének KAP-források megőrzéséért indított petíciójához. A kezdeményezést még közel két hétig bármely gazda és bármely magyar állampolgár támogathatja.

  • Befejeződött a kétnapos Agrár Szakma Sztár Fesztivál, amelyen megtartották az agrárszakmák országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyeinek döntőit.

  • 2019. április 15-én üzembe helyezte az országos jégkármérséklő-rendszert a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amelyet az Agrárminisztériummal közösen működtet. Tavaly, működésének első évében a rendszer több tízmilliárd forintnyi kárt előzött meg, megóvva a mezőgazdaságot, a lakossági, ipari és állami létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2019. április 25-én és 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigándi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda, valamint április 24-én és 25-én a sátoraljaújhelyi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Újabb tagszervezettel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF) a KEF Orosházán április 11-én megtartott tanácskozásán. A találkozón bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pártoló tagjainak köre is.

  • Dr. Zeneemyadar Batbayar budapesti mongol nagykövettel egyeztetett ma a nagykövetségen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabó Balázs külügyi igazgató vezette küldöttsége a kamara és egy mongol partnerszervezet között létesítendő szakmai megállapodás…

  • A visegrádi országok agrárkamaráinak veszprémi ülésén a köztestületek vezetői megállapodtak abban, hogy indítványozzák országuk döntéshozóinál a bioüzemanyagok bekeverési arányának növelését. Döntés született egy alma-munkacsoport létrehozásáról is.

  • November utolsó napjaiban Dublinban, Írországban bemutatták az EU 5 éves, Horizon2020-ból finanszírozott kezdeményezését, amelynek célja, hogy javítsa a digitális eszközök és szolgáltatások használatát a mezőgazdasági szaktanácsadók körében, amik ezáltal hatékonyabban…

  • Elindult a Kárpát-medencét lefedő falugazdász-program, a hálózat működtetésére évi 420 millió forint magyar kormányzati támogatás áll rendelkezésre – hangzott el szerdai VII. Kárpát-medencei összefogás fórumon.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei