Kamarai hírek

Hatékony megoldások a munkaerő megtartására témában tartott szakmai konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2019. november 26-án, Budaörsön. Az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” konferenciasorozat ez évi utolsó eseménye a munkaerő-szervezés időszerű kihívásai köré épült, fókuszában a munkaerő-szervezés nehézségei, azok mérséklésére alkalmazható technikák, valamint hasznos szakértői ajánlások álltak. 

  • A méhészek által felajánlott négyszáz kilogramm mézadományhoz további száz kilogrammot ajánlott fel az Agrármarketing Centrum, így összesen ötszáz kilogramm mézet adományoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak az őszi „Legyen minden nap, mézes nap” mézfogyasztást ösztönző kampány keretében.

  • Nagyvállalati partnerekkel erősítve indul az első hazai agrárinkubátor program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által életre hívott NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az ágazatot.

  • Tizenhat fiatal gazda fél éven át havonta 2-3 napig összezárva. Akár egy valóságshow is lehetne, de annál sokkal életközelibb és előremutató programról van szó. Így neveld az álmaidat! – résztvevőket kérdeztünk.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban a Békés megyei rekordnagyságú búzafelajánlás – összesen 42 tonna – idén is igazolta, hogy a gazdák szolidárisak a rászorulókkal.

  • A talajgenerátoros jégkármérséklő-rendszer országos és megyei működéséről és számairól tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

  • A  Nemzeti  Agrárgazdasági  Kamara  a X.  Dánszentmiklósi  Téli Fesztivál és Alma Étkek főzőversenye keretében tájékoztató gazdafórumot tart 2019. december 14-én.

  • Az elmúlt 9 évben komoly eredményeket ért el a magyar agrárium termelékenysége, amely európai uniós összehasonlításban is kiemelkedően fejlődött - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas…

  • Elérkezett az adventi időszak, a készülődés jegyében pedig november 30-án, szombat délután az első gyertya lángja is fellobbant Veszprém adventi koszorúján. A vásáron helyi és környékbeli termelők kínálják kézműves termékeiket.

A litvániai Vilniusban tartották soron következő ülésüket a Három Tenger Régió agrárszervezetei. A bolgár, cseh, észt, lengyel, litván, magyar és szlovák szakemberek az európai uniós agrárpolitika jövőjéről folytattak megbeszéléseket. Közös nyilatkozatukban kiálltak a fiatal gazdák támogatása és a termelők együttműködésének ösztönzése mellett.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei