Kamarai hírek

A tervezett időpontban, 2015. május 23-án reggel 8 órakor Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökének pisztolylövésére elrajtolt a Nemzeti Bor Maraton a Hajósi Pincefalunál. Ezzel egy időben megszólalt az interneten a Wine Fm rádió is.

ZOL 2167
Az esős idő sem szegte az indulók kedvét, szombat reggel 7 órától folyamatosan érkeztek a Nemzeti Bor Maraton első szakaszának nevezői, akiket Dlusztus Imre a Nemzeti Bor Maraton borszakmai koordinátora köszöntött. Miközben az indulók átvették bormaratonos futópólójukat és bemelegítettek a 21 kilométeres Hajós - Jánoshalma szakaszra Oravecz Márton, a Nébih elnöke, majd Koch Csaba, a Hajós Bajai Borvidék elnöke - aki maga is az elsők között készült teljesíteni pincészetének több munkatársával a távot -, továbbá Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke és Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton ötletgazdája és programigazgatója nyitotta meg az eseményt.

ZOL 2194 01

A Nemzeti Bor Maraton 11 napja alatt a maga 2573 kilométerével nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy megdöntse a Leghosszabb maratonváltó világrekordját, ennek teljesítésére több településről csatlakoznak delegáltak a nevezettekhez, illetve olyan támogató futók, akik a város közigazgatási határain belül kísérik a futókat. Hajósról is több általános iskolás fiatal jött el, dacolva a korai időponttal és a rossz idővel, hogy részese legyen ennek a élménynek.

ZOL 2212

A Nemzeti Bor Maraton első napja alatt közel 1000 futó részvételével 170 kilométert tettek meg a rajthoz állók a 2573 kilométerből, Hajóstól Jánoshalmán, Borotán, Baján, Bátaszéken és Dunaszekcsőn, Bolyon keresztül Villány és Siklós érintésével.

ZOL 2215

Ezek közül Villány volt az első nap kiemelt helyszíne, ahol 16 órától már folyamatos programokkal várták a kilátogatókat a Nemzeti Bor Maraton partnerei. Majd 18 órától a Villányi Borrend köszöntötte az Ady Endre fasorra kilátogatókat. Bemutatkozott még a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar, a Villányi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Kadarka Néptáncegyüttes, és az Asszonykórus.

ZOL 2370 01

21:18-ra beérkeztek a Dunaszekcső és a Boly felől érkező futók, közöttük Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke; Hrutka János sportmenedzser, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke,  digitális sportriporter; Molnár Andrea, a Sportklub műsorvezetője; valamint Földházi Zsófia világ- és  Európa-bajnok öttusázó. Villányban pedig a rajtvonalhoz álltak a borvidék elismert borászai is, többek között Bock József és Gere Attila is. A szurkolók között pedig Tiffán Edével is találkozhattunk. Az estét FankaDeli, a Nemzeti Bor Maraton hivatalos dalának előadója és a Red Bull lemezlovasának bulija zárta.

(NBM/NAK, Fotó:Gyulai Tóth Zoltán)

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei