Megyei hírek

2019. szeptember 6-án, péntek délután hivatalosan is megnyitotta kapuit Szarvas város legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja, a Szarvasi Szilvanapok, amely immár huszonkettedik alkalommal mutatta be a látogatóknak a szilva és a szilvából készült ételek, italok felhasználásnak hagyományos és újszerű lehetőségeit.


Az ünnepélyes megnyitón Farkas Sándor, miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hazánkban mintegy 6500 hektáron termesztenek szilvát. A nem túl kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően idén közel 60 ezer tonna termés várható, többek között Szarvasról is.
– A Szarvasi Szilvanapok és hasonló gasztronómiai témájú rendezvények hozzájárulnak a vidék és az agrárium népszerűsítéséhez, hagyományaink ápolásához, és mindemellett a fesztiválra érkezők számára a szilvanapok lehetőséget teremtenek a város gyönyörű természeti kincseinek megismerésére is – hangsúlyozta.

Ezt követően Dankó Béla országgyűlési képviselő, Babák Mihály, Szarvas polgármestere és dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke üdvözölte a fesztivál résztvevőit. Továbbá köszöntőt mondtak a város testvértelepüléseinek, Poprád, Szentegyháza, Szilágysomlyó, Barót, Nyárasd, Buciné, Élesd és San Pietro di Feletto képviselői is, majd az alkalomhoz illően szilvapálinkával koccintottak.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei