Megyei hírek

„Innovatív megvalósítások és tapasztalatok az operatív csoportok szervezésében” elnevezésű projekt keretében került sor 2019. szeptember 10-én Egerben a lengyel mezőgazdasági termelőkkel való tanácskozásra.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei szervezetének székhelyén a Lubuskie Mezőgazdasági Tanácsadó Központ szervezésében a lengyel mezőgazdasági termelők, mezőgazdasági tanácsadók, vállalkozók és intézmények képviselői találkoztak a NAK megyei képviselőivel. Szendrei László megyei elnök és Herczeg István megyei főfalugazdász a köszöntötte a résztvevőket. Szendrei László a kamara felépítéséről, működéséről mondott pár mondatot, ezt követően részletesen beszélt a szervezet feladatairól. Következett a MAGOSZ érdekképviseleti szerv, majd a megyei kamara működésének bemutatása. A megyei elnök felvázolta az előttünk álló feladatokat, amelynek megtervezése, megvalósítása közös gondolkodást igényel a lengyel gazdálkodókkal.

A találkozó témája volt az agrárium strukturális átalakítása a rendszerváltástól napjainkig. Részletesebben szó esett a jégkármérséklő rendszer előnyeiről, megtörtént a tapasztalatok felvázolása. Szendrei László beszélt a TAB-ok kialakításáról, működtetésükről, feladatkörükről, szerepükről a föld adásvételének lebonyolításában.

A Közös Agrárpolitika 2020-as változásairól, annak lehetséges pozitív és negatív hatásairól is esett szó. A vidéki élet megbeszélése a lengyel-magyar gazdálkodók szemszögéből, a vidék megtartó erejének lehetséges növelése, a lengyel-magyar álláspontok megvitatása, közös nevezők keresése sok kérdést vetett fel. A találkozó célja volt a magyar tapasztalatok megismerése az innovációk bevezetésében, tapasztalatcsere a lengyel és a magyar oldal között.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei