Megyei hírek

Az Átányi Gazdakör ülésére került sor 2020. szeptember 17-én. A jelenlévők tájékoztatást kaptak a legfontosabb agrárügyekről, pályázati lehetőségekről.


Az ülést Bányácski Lajos az Átányi Gazdakör elnöke, nyitotta meg.  A megnyitót követően Szendrei László a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a NAK Heves megyei szervezetének elnöke (képen) tájékoztatta a jelenlévő gazdákat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara költségvetéséről, a megyei agrárkoordinációs munkacsoport létrejöttéről, működéséről. Szendrei László megköszönte az átányi gazdálkodók hozzájárulását a Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem program Heves megyei gyűjtéséhez.

Ignácz Balázs a Heves Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője a területalapú támogatások helyszíni ellenőrzéseinek eredményeiről, az előlegkifizetések 2020. október közepén történő megkezdéséről valamint pályázati lehetőségekről tájékoztatta a hallgatóságot.

Utána következett Papp Zsolt helyettes államtitkár, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozat elnökének előadása a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretéről, s a meghirdetett hét új pályázati lehetőségről, közöttük az állattartó telepek fejlesztésének támogatásáról, a kertészeti üzemek korszerűsítése pályázatról, a csemetekertek gépbeszerzési lehetőségéről, a mezőgazdasági kisüzemek támogatásáról, a minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége pályázati lehetőségéről, az öntözési közösségek együttműködésének támogatásáról,  valamint a helyitermék-értékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztési lehetőségéről.

Majd Jakab Tamás MAGOSZ-főtitkár, a NAK Heves megyei igazgatójának előadása a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény módosítással érintett területeiről (halastó, helyben lakó szomszéd, tartási, életjáradéki szerződés, csere, tulajdonostárs, több vevő egy szerződésben, önkormányzati kifüggesztés) beszélt.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei