Megyei hírek

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei adományozó ünnepségét 2020. október 7-én tartották Törökszentmiklóson, a Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.


Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja; Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés elnöke; Budai Ferenc, a Törökszentmiklósi Székács Gazdakör elnöke; Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke és Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke. Beszédeikben méltatták a program szellemiségét, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdák példaértékű összefogását.

Az idei évben 633 felajánlónak köszönhetően 127 060 kg búzaadomány gyűlt össze a megyében üzemelő öt gyűjtőponton. A Szatmári Malom Kft. jászberényi malmába beszállított búzából 88 942 kg lisztet őröltek.

Az adományozó ünnepségen 46 000 kg lisztadományra vonatkozó adománylevelet és jelképesen 1 kg lisztet vett át 48, rászoruló családokat és gyermekeket támogató szervezet. Az adományleveleket és a lisztadományt Jakab István és Hubai Imre Csaba adták át a szervezetek képviselőinek.  

 
(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei