Nemzetközi hírek

Az EIP-AGRI Innovációs Partnerségi keretprogram keretében  17 nemzetközi partner -köztük a NAK- együttműködésében megvalósult EURAKNOS tematikus hálózat projekt, melynek célja a tematikus hálózatok tudásmegosztási módszereinek fejlesztése volt, a befejezéséhez közeledik és ez alkalommal tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt, az angol nyelvű online, 2021. február 26.-i zárókonferenciára, melyre itt lehet jelentkezni.

A konferencia délelőtti része a széles nagyközönségnek szól, várunk szeretettel gazdálkodókat és szaktanácsadókat, valamint az oktatási és tudományos élet szereplőit.  Az ezt követő előadások tematikája már specifikusabb lesz, míg az azt követő előadások a tematikus hálózatok és más Horizon 2020 keretében megvalósuló, többszereplős projektek koordinátorainak és a projektben működő innovációs hub-ok, brókereinek lesznek érdekesek, a délutáni szekció során pedig kimondottan az érintett szakpolitikai szereplőket érintő beszélgetések, egyeztetések lesznek.

A EURAKNOS projekt a tematikus hálózatok tudásátadó munkájának módszertani fejlesztéséről szólt.  A projekt során szakmai találkozók (cross visit exchange programok) megszervezésére volt lehetőség, elősegítve a szakértők egymástól való tanulását. Magyarországon a többcélú mezőgazdaság két formájában, a rövid ellátási láncban (REL-ben) és az agrárerdészetben tartottunk 2020-ban ilyen online eseményeket. Emellett a már meglévő 29 (ebből 4-nek van magyar vonatkozása) tematikus hálózat munkáját elemezve tematikus hálózat működtetéséról szóló módszertani útmutató (explorer’s guide) és szakpolitikai ajánlások (policy breaf-ek). A dokumentumok rövidesen magyar nyelven elérhetőek lesznek, mind a projekt, mind pedig a NAK oldalán.

 Az útmutató és a szakpolitikai ajánlás részletes tartalmát megismerheti, aki ellátogat a február 26-i konferenciára. A konferenciám ezek mellett arról is lesz szó, hogy miként folytatódik a EURAKNOS projektben megkezdett munka. Ugyanis a EURAKNOS projekt folytatása a már zajló EUREKA projekt, melynek keretében egy szabad forráskódú, tematikusan kereshető, online Európai tudástár kerül kialakításra, melyben a legfrissebb kutatási eredmények és jó gyakorlatok lesznek összegyűjtve.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei