Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online szakmai programot szervez 2021. március 10-én a Nagy-Britanniával való kereskedelmi aktualitásokról. Az esemény célja a Brexit-tel kapcsolatos új ismeretek megosztása és a várható változásokról tájékoztatás nyújtása.

A programon a meghívott előadók szakértelmén keresztül információt kívánunk nyújtani a BREXIT várható hatásairól a EU kereskedelmében, különösen az érzékenyebb agrár- és élelmiszeripari termékeket tekintve. Szó lesz emellett az export-import folyamatok vámügyi vonatkozásairól, a dokumentációs kötelezettségekről és határidőkről, emellett kiemelnénk a preferenciális származás igazolását is. Ehhez kapcsolódóan a származási bizonyítványok hitelesítéséről is tartunk egy rövid ismertetőt. 

A jövedéki szabályok változásai kapcsán megtudhatják, hogy milyen mértékben és mely területen csökkentek az adminisztrációs terhek, illetve hogyan változtak az egyedi veszteségnormák szabályai. Tájékoztatást kapnak a résztvevők arról is, hogy a termékdíjköteles termékek körében mely területen történik változás 2021-ben, melyek a legfontosabb kötelezettségek. Továbbá szót ejtünk az új EKAER szabályozásról és a BIREG rendszerről.

Emellett bemutatjuk a BREXIT kapcsán életbe lépő állat- és növényegészségügyi követelményeket export-import szempontból egyaránt, külön kitérve az áprilisban és végül júliusban bevezetésre kerülő szabályokra és intézkedésekre.

A járványhelyzet miatt a rendezvény online formában kerül megtartásra, a részvétel valamennyi tagunk számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin stratégiai szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.

(NAK/Polczer Katalin)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei