NAK portál

Célegyenesben a családi gazdasági rendszer reformja
hirdetés

Már az Országgyűlés elé került az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról szóló törvényjavaslat, amelyet a következő hetekben vitatnak meg a képviselők.  

Az idei tagdíjbevallási határidő 2020. október 31-e. Mivel ez a nap hétvégére, szombatra esik, ezért a kamara alapszabálya értelmében az ezt követő munkanapon, november 2-án, hétfőn még beadható a megállapított tagdíj korrekciója. Erre való tekintettel a NAK telefonos ügyfélszolgálata november 2-án meghosszabbított nyitvatartással, 8 és…

 • Megjelent az Európai Bizottság 2020/1559 végrehajtási rendelete az új élelmiszerek uniós jegyzékének megállapításáról szóló  2017/2470 bizottsági végrehajtási rendelet módosításáról.

 • Az Európai Unióban az elmúlt héten továbbra sem volt változás a nehézbárány-árakban, ugyanakkor a könnyűbárány-árak továbbra is emelkednek.

 • A 2020. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet ez év november 30-áig azon károsultak nyújthatják be, akik a 2020. évi kárenyhítési időszakban bejelentették kárukat. Ehhez elérhetőek a referenciaárak és átlaghozam-adatok.

 • A VP AKG-ban egyes tematikus előíráscsoportokban választható, máshol – pl. aszályérzékeny területeken – kötelező a középmély-lazítás elvégzése. Ezen művelet költségigényes, azonban számos előnyt biztosít a gazdálkodó számára.

 • A miniszteri közlemény értelmében Magyarországon a 2020-as kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt.

A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő októberi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

2020. december 3-4-én jön az ország egyik legnagyobb agrárrendezvénye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek…

A NAK képviselőinek a részvételével is online Agrár Klubot szervez a Portfolio Csoport november 3-án az agrárgazdaságot érintő, várhatóan 2021-től életbe lépő új adózási szabályozási csomagról. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „TANULJUNK EGYÜTT!” című programsorozat keretében ingyenes szakmai eseményt rendez, amelyen az iparág szereplői megismerhetik, hogyan javítható a termékek minősége a vákuumtechnika segítségével.

2020. december 3-4-én jön az ország egyik legnagyobb agrárrendezvénye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével.

 • A halottak napi, mindenszenteki időszak legnépszerűbb virága a krizantém. A nagyvirágú fajták iránt a legnagyobb a kereslet, 70 százalékban ezt vásárolják, de a – teniszlabda nagyságú – közép-nagy virágúak iránt is folyamatosan nő az igény. Októberben és november elején az…

 • A magyar gazdák az idei rendkívüli természeti és környezeti viszonyok között is eredményesen helytálltak – jelentette ki az agrárminiszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti éves meghallgatásán.

 • A motorsport a természetben komolyan megbolygathatja a vadállományt, akadályozhatja az ott folytatott tervszerű vadgazdálkodási tevékenységet, ennek részeként a vadászatot is. Az érintett szakmai szervezetek keresik az optimális megoldást a helyzetre.

 • Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a tárca törvénymódosítási javaslatát ismertetve.

 • Nagy hagyománya van október végén a sütőtökfogyasztásnak, és – bár a Halloween hazánkban kultúridegen, kelta eredetű szokás – a tökfaragás is népszerű. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja mindenki figyelmét arra, hogy körültekintően vásároljon, illetve fogyasszon tököt. Ugyanis míg a sütőtökök…

 • A budapesti indiai nagykövetség tájékoztatása szerint két nemzetközi szakmai konferenciára várják a magyar érdeklődőket.

 • A londoni magyar konzulátus tájékoztatót tart 2020. november 16-án, amely az Egyesült Királyságbeli szereplőkkel 2021. január 1-től folytatandó kereskedelem új szabályait járja körül.

 • A jövő év elején az Országgyűlés elé terjesztik az új nemzeti környezetvédelmi programot a jelenleg érvényben lévő program beszámolójával együtt – mondta az agrárminiszter kedden az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága előtti éves meghallgatásán, ahol a környezet- és természetvédelem területén az…

 • „K+F és Digitalizáció az agrár- és élelmiszeriparban” címmel online workshopot szervez a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a Magyar Bioeconomy Klaszter 2020. november 4-én.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

tagdíjbevallás 2020

tagdíjbevallás 2020 – könyvelőknek

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei