NAK portál

Az élelmiszer-ellátási lánc átláthatóbbá tételére irányuló kezdeményezés részeként az Európai Bizottság elkészített egy kérdőívet. Ennek segítségével az élelmiszerlánc szereplőinek helyzetét vizsgálják.

2018. november 28-29-én rendezi meg a Portfolio vezető gazdasági portál az idei Agrárszektor Konferenciát. A siófoki eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület „Szója Fórum” címmel rendezvényt tart Budapesten, 2018. december 3-án.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a Jászsági Méhész Egyesület szervezésében 2018. november 10-én méhészfórumot tartott Jászberényben, amelyen méhpusztulások ok-okozati összefüggéseit vitatták meg.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete ,,Talajmegújító mezőgazdaság" címmel gazdafórumot tart Miskolcon, 2018. november 22-én.

 • A Magyarországi Református Egyház Zsinata és az Agrárminisztérium hálaadó istentiszteletet tart a 2018-as esztendő terméseiért.

 • A Magyar Állattenyésztők Szövetsége Zászlós Tibort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnökét választotta meg új elnökének. Az ernyőszervezet küldöttközgyűlésén az agrárminiszter a készülő állattenyésztési törvényről tájékoztatott.

 • Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség.

 • Az elmúlt hét csendes őszi időjárása után a héten két hidegfront is érinti Magyarországot, de számottevő csapadék továbbra sem várható. Kisebb eső is csak kevés helyen fordulhat elő, így fokozódik a vízhiány a talajokban. Pedig az őszi kalászosok jelentősebb esőt…

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a kormány egyaránt kiemelt feladatának tekinti az élelmiszeripar fejlesztését. Utóbbi például 300 milliárd forintot is biztosít erre a célra, de tervben van egy plusz 500 milliárdos hitelkeret létrehozása is.

 • A magyar méz a minőségét tekintve a legfelső kategóriába tartozik a világon, összefogással jelentősen nőhetne a mézágazat jövedelemtermelő képessége – mondta Nagy István agrárminiszter Siófokon pénteken.

 • Az Agóra konferenciát második alkalommal rendezték meg idén a Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében. A „Keresd a vevőt és a dolgozót!” című programon olyan témákról hallhattak előadásokat és beszélgetéseket a résztvevő élelmiszeripari cégek, melyek egytől egyig fejlődésük kulcsterületei.

 • Az Európai Parlament jóváhagyta a megújuló vonatkozó kötelező, és az energiahatékonyságra vonatkozó indikatív célértéket. Mindkettőt 2030-ig kellene elérni. Ezek a célértékek kulcsszerepet játszanak az Unió éghajlatváltozási vállalásainak teljesítésében.

 • A kormányzati, létszámleépítéssel járó bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is – közölte a minisztérium.

 • A hazai felszíni vizek jelenlegi kedvezőtlen állapota egy közel 200 éves folyamat eredménye. A javítás sincs eleve kudarcra ítélve. Megoldási javaslat több is volna.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ingyenes szakmai programsorozatának keretein belül az őszi félévben újra meghirdeti a „Tanuljunk együtt! - Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás” rendezvényét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében ezúttal a vállalatirányítási új irányelvekről lesz szó. A tanácskozásra már lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2018. november 6. és 27. között közösen szervezi meg a Fiatal Gazda Klub-eseményeket az ország öt pontján.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökei személyes fogadóórát tartanak novemberben. Az egyes találkozók időpontjai folyamatosan frissülnek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. novemberében „A magyar dinnyetermesztés jövője” címmel öt fórumból álló dinnyetermesztési roadshowt tart.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Országos Vízügyi Főigazgatósággal (OVF) együttműködve agrár-vízügyi tájékoztató fórumsorozatot tart novemberben az aszálymonitoring-rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok