NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Kaposvári Egyetemmel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen – a XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében – I. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia címmel rendezvényt tart 2018. szeptember 27-én, Kaposváron.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi rendezvényét. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes 420 000 négyzetméteres területen várja az agrárszakembereket és az érdeklődőket; az eseményre ingyenes…

A NAK Komárom-Esztergom megyei szervezete 2018-ban az általános iskolák felső évfolyamos (5-8.) tanulói részére – a megyében folyó képzések a munkaerő-piaci helyzet és szakmai szervezet véleménye alapján – pék, húsipari termékgyártó és mezőgazdasági gépész szakképesítések népszerűsítésére szervez orientációs napokat.

  • A NAK véleménye szerint a Brexit-tárgyalások lezárásáig ne folytatódjanak a Mercosur-egyeztetések. E tervezett megállapodás negatív következményei főként a hazai (és az uniós) marhahús- vagy baromfi-termelőket érintené.

  • Nagyon nehéz elképzelni, milyen lenne az emberi táplálkozás fűszerek nélkül. Ezek szerepe nem sokat változott az évezredek során.

  • Az aszály miatt dráguló takarmányok hajthatják felfelé a tojás árát a hazai piacon. Az ágazati szereplőket összefogó szervezet szerint a termelőknek a megnövekedett költségeik miatt emelniük kell az átadási árakon – írta a Magyar Idők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2018. szeptember 20-21-én rendezi meg a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyest. Itt több szakmai konferencia, fórum is várja az érdeklődőket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „NAKAdémia – Humusz, a termőföld lelke” címmel talajtani tájékoztató rendezvényt tartott Kaposváron, 2018. február 19-én. A köztestület országszerte további ingyenes rendezvényeket szervez a témában, amelyekre jelentkezni lehet.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóság ismét megszervezi a „Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” programot. A NAK savas és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosít szakmai képzési lehetőséget.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Államkincstárral közösen „Vidékfejlesztési pályázatok kifizetési igényléseivel kapcsolatos általános tájékoztató” címmel hétállomásos rendezvénysorozatot szervez.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok