NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közreműködésével vetőmag és szaporítóanyag szakmai napra kerül sor 2017. június 9-én.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Földművelésügyi Minisztériummal, az Agrárgazdasági Kutató Intézettel és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal együttműködve tájékoztató fórumsorozatot indít az EIP-es pályázathoz kapcsolódva.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a magyar szabadföldi szamóca kisebb mennyiségben már ezen a hétvégén megjelenik a piacokon. A tavaszi fagykárok miatt várhatóan kisebb mennyiségben és magasabb áron lesz elérhető.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az FM és az AKI kérdőíves felmérése lehetőséget nyújt arra, hogy az érintettek befolyásolják az EIP-AGRI magyarországi hálózatának 2017-2018-as időszakának tevékenységét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közreműködésével vetőmag és szaporítóanyag szakmai napra kerül sor 2017. június 9-én.

 • Szekszárdon 2017. május 18-án közös gazdafórumot tartott a NAK Tolna Megyei Igazgatósága, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A katasztrófavédelem munkatársai az aratási gépszemle fontosságáról, a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos szabályozásról és…

 • Angol nyelvű kiadvány jelent meg a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával, amely a visegrádi országok kutatóintézeteinek főbb kutatási területeit mutatja be, ,,Fókuszban a biomassza-alapú gazdaság" címmel. A kötet elkészítésében a NAK is…

 • Május 21-én vasárnap este bezárta kapuit a XXI. Pápai Agrárexpo, amelyet ezúttal is jelentős szakmai és látogatói érdeklődés kísért.

 • A hazai gazdálkodók jelentős része tervez gépberuházást, ami kiemelten támogat az agrártárca is. Egy 160 milliárd forintos élelmiszeripari gépberuházás realizálódásával pedig a mezőgazdaság fordulóponthoz érkezik.

 • Hatvankét ország csaknem 1700 szakemberének részvételével kezdődött hétfőn és négy napon át tart a 2017-es ISF Vetőmag Világkongresszus Budapesten. Elhangzott: világszinten több milliárd dolláros kárt okoznak az illegálisan forgalmazott, hamisított…

 • Régóta várt rendelet jelent meg a napokban, megszületett ugyanis a 2015 novembere óta hatályban lévő vadgazdálkodási törvény végrehajtásának részleteit tartalmazó szabályozás. A paragrafusok többek között a vad tartásának, elejtésének, valamint…

 • Az új élelmiszerkönyvi előírások váratlan nehézséget, mesterséges versenyhátrányt okoztak a hazai húsos cégeknek. Ezt vagy a szabályozás módosításával, vagy új vevőkörnek szánt új termékek fejlesztésével lehet leküzdeni.

 • Milliárdos üzlet a grillszezon, a kapcsolódó élelmiszerek és a non-food termékek iránt is nő a kereslet – írta a Világgazdaság. A grillsajtoké a legdinamikusabban fejlődő szegmens.

 • Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően, az intézkedés nyomán fehéredne a szektor és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások…

 • A jól átgondolt vízgazdálkodás a jövő mezőgazdaságának alapja, állapították meg kedden az uniós agrárminiszterek. A magyar kormány szorgalmazza az európai aszály-monitoring és -előrejelző rendszerek kiépítését is.

 • Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, melyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó agrárszakemberek képzése. A K&H Bank szerint a hatékonyságnövelés három fő iránya a technológiafejlesztés, a mérethatékonyság és…

 • Talán soha többé nem lesz olyan kedvező alkalom a mezőgazdaságban beruházni, mint idén és jövőre – nyilatkozta a Világgazdaságnak Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető elemzője.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára lehetőséget biztosít a a hagyományos bécsi élelmiszeripari kiállítás megtekintésére.

A NAK élelmiszeripari igazgatósága kérdőíves felmérést végez a hazai fogyasztók gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos véleményének megismerése érdekében, amely alapján tagjaink számára termékfejlesztési javaslatokat fogalmazhatunk meg.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok