NAK portál

Megjelentek a Közös Agrárpolitika reformjának végrehajtását szolgáló, új közvetlen támogatási rendszer legjelentősebb hazai támogatási rendeletei, amelyek az egységes kérelem beadásához is hasznos információkkal szolgálnak.

Néhány napja jeleztük, hogy véleményezni lehet az Európai Bizottság honlapján keresztül a Közös Agrárpolitikát. A válaszadó felület immár magyar nyelven is elérhető.

Elérkezett 2017-ben is az egységes kérelmek benyújtásának időszaka, május 15-ig lehet szankciómentesen beadni a kérelmeket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társadalmi egyeztetésre bocsátja az új integrációs szerződés tervezetét. A véleményeket április végéig lehet eljuttatni a kamarához.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei szervezete összevont osztályülést és megyei küldöttgyűlést szervezett Békéscsabán 2017. április 25-én. Egyúttal a megyei szervezet két partnerével együttműködési megállapodást is kötött.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökei szerint az agráriumban szükségszerű egyfajta együttműködési rendszer kialakítása. Különösen szántóföldi növénytermesztést, az állattartást és a gyümölcstermesztést fontos lenne integrálni finanszírozási és értékesítési szempontból.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arculatváltásának következtében megkezdte az új dizájnú igazolványok kiállítását az újonnan névjegyzékbe felvett szaktanácsadók részére.

 • Utánpótlási gondok tapasztalhatóak Somogy megyében az élelmiszeriparban, ami egyrészt mennyiségi, másrészt minőségi problémát jelent. Az ágazati szakértők szerint a szükségesnél kevesebben kerülnek ki a szakképző intézményekből, egyes szakmák elsajátítására az…

 • Tizennyolc szilvafajta aszalt mintáit ismerhették meg szakértők és aszaltszilva-kedvelők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal múlt hét pénteki fajtabemutatóján.

 • Jelentősen javult egy év alatt a traktorértékesítés idehaza. A lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek.

 • A Mátrában és Szabolcsban is fagy pusztított a gyümölcsösökben az elmúlt napokban, az alma-, a kajszibarack- és a dióültetvényeket is súlyos kár érte. A szőlő átvészelte a hideg napokat.

 • A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

 • Átadták kedden az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos zöldmezős beruházását, a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson. Az új létesítmény Magyarország második legnagyobb vágóhídja.

 • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben…

 • Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete és partnerei meghívására meteorológiai szakértők és döntéshozók érkeztek Budapestre, hogy Föld-megfigyelési technológiákról tanuljanak.

 • A Föld Napjára emlékzetek meg Farmoson is. A környezet védelme a mezőgazdaságban is nélkülözhetetlen szempont. Az EU-ban pedig a közvetlen támogatások bizonyos százalékát kifejezetten az éghajlat és a környezet szempontjából…

 • A kormány tervezett lépései nyomán a vállalkozásoknak sokkal gyorsabb lesz a közművek bevezetése – nyilatkozta a Világgazdaságnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az FM és az AKI kérdőíves felmérése lehetőséget nyújt arra, hogy az érintettek befolyásolják az EIP-AGRI magyarországi hálózatának 2017-2018-as időszakának tevékenységét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára lehetőséget biztosít a a hagyományos barcelonai élelmiszeripari kiállítás megtekintésére.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok