NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A választási eljárás első állomása a jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele, amelyet 2017. július 15-ig lehet megtenni.

Idén hetedik évébe lépett a jótékonysági célú Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló kezdeményezés rövidesen bekerül a Magyar Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van.

A NAK kérdőíves felmérést indít, hogy feltérképezze, mely helyszínekre vigye a termelői együttműködésekről szóló országos rendezvénysorozatának egyes eseményeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatja tagjait, ügyfeleit, hogy a NAK telefonos ügyfélszolgálata 2017. július 3 – 15. között hosszított nyitvatartással fogadja a telefonos megkereséseket.

  • A NAK ügyfélszolgálati irodáiban, falugazdászainál térítésmentesen kaphatnak az őstermelők „Saját őstermelői tevékenységből származó termék” felirattal ellátott polcbelógót.

  • Szekszárdon tartja következő fórumát – július 4-én – a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága az eredetvédelmi országjárás keretében.

  • A Jászsági Aratónapon – 2017. július 1-jén –, Jászapátiban birkapörkölt főző versennyel, kézi aratóversennyel, cséplési bemutatóval, tűzoltó felvonulással, babfőző versennyel, gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket. A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági…

  • Az nemzetgazdasági tárca munkavédelmi főosztálya felhívja agráriumban is tevékenykedő munkáltatók figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint dolgozók érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtételére.

  • A legfontosabb vidékfejlesztési pályázatokról szeptemberig meghozzák a támogatói döntéseket, 2018. március végéig pedig minden pályázatot elbírálnak. Júliusban várhatóan döntenek a kertészeti pályázatok egy részéről, az élelmiszeripari pályázatok első köréről is.

  • Az uniós agrártámogatásokat kifizető ügynökségek szankcionálási gyakorlata, így a magyaré is, felülvizsgálatra szorul. Ugyanis nem mindegy, hogy az igénylő szándékosan csalt vagy csak figyelmetlen volt.

A NAK élelmiszeripari igazgatósága kérdőíves felmérést végez a hazai fogyasztók gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos véleményének megismerése érdekében, amely alapján tagjaink számára termékfejlesztési javaslatokat fogalmazhatunk meg.

A biomassza alapú gazdaság régióban mutatkozó kihívásainak konkrét beazonosítására az Agrárgazdasági Kutató Intézet nemzetközi kérdőíves felmérést indított.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok