NAK portál

Meatthefacts: kampány az állattenyésztést övező tévhitek ellen
hirdetés

Egyedülállóan gazdag programkínálatot nyújt az agrárgazdasági szereplők számára a siófoki Agrárszektor Konferencia, amelyet december 4-5-én rendez meg a Portfolio gazdasági portál. Az esemény fő célja, hogy az ágazati vállalkozások olyan aktuális információkhoz jussanak, amelyek megalapozhatják eredményes gazdálkodásukat.   

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án Budaörsön, az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat részeként.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal megrendezi a Joint Ambrozia Action projekten belüli információs rendezvényét Győrött, 2019. november 15-én.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezete gazdafórumot tart Tácon, 2019. december 5-én.

  • A héten a növényvédelmi kihívások a témái a Fiatal Gazda Klub-esteknek. Beszámolónk a keszthelyi eseményről.

  • A jégkármérséklő-rendszer Zala megyei vonatkozásairól tartott tájékoztatót Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. Továbbá oklevelet adtak át a legjobb zalai megyei generátorkezelőnek.

  • A szántóföldi növények őszi betakarítása november első felében sikeresen befejeződött Magyarországon, a betakarított növényeket biztonságosan betárolták.

  • Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak mindössze 1,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán megjelent legfrissebb adataiból.

  • Felháborodtak az almatermelők azon, hogy a hazai gyümölcsöt az egyik áruházlánc mélyen a piaci ár alatt kínálta akciójában. Szerintük a piaci helyzet nem indokolja az alacsony árakat – írta a Világgazdaság.

  • Letettük a voksot az innovatív élelmiszeripari fejlesztések mellett, a következő uniós költségvetési ciklusban ezek lesznek fókuszban – hangsúlyozta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, Etyeken.

  • A Journal of Food Science and Technology folyóiratban közölt kutatás a négy legnépszerűbb növényi italt vizsgálta azért, hogy képesek-e teljes értékűen helyettesíteni a tejet. Az eredmény szerint nem!

  • Az Európai Unió tagállamai jóváhagyták a délkelet-ázsiai országok közül elsőként Szingapúrral megkötött kétoldalú kereskedelmi megállapodást, melynek értelmében Szingapúr el fogja törölni az uniós termékekre vonatkozó valamennyi még meglévő vámot a november 21-i hatályba lépést követően.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a helyi akciócsoportokkal (HACS-okkal) és natúrpark egyesületekkel együttműködve „Kistermelők a diverzifikáció útján” címmel 2019. októberében és novemberében tanulmányút-sorozatot szervez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága idén októberben Kaposváron és Szegeden, novemberben Miskolcon és Dunaharasztiban információs rendezvényeket tart, amelyekkel a helyi gazdaságfejlesztést kívánja segíteni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével közösen „Fókuszban a növényvédelem kihívásai” címmel rendezvénysorozatot tart 2019 novemberében.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA-Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2019. novemberében „Fókuszban a gazdálkodási kockázatok kezelése” címmel rendezvénysorozatot tart.

2019. novemberében időszakosan több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák. A helyszínek és az időpontok folyamatosan frissülnek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac „Változások a technológiákban 2019” címmel közös szakmai rendezvényt tart 2019. november 19-én, Szigetszentmiklóson.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei