NAK portál

2018. augusztus 10-12. között rendezik meg a VII. Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Kupát Hajdúböszörményben. Az eseményen és a kapcsolódó agrárkonferencián a NAK is részt vesz.

Az ország legnagyobb szabadföldi kiállítását szervezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A mezőhegyesi esemény számos kiállítót vonultat fel és várhatóan több ezer látogatót vonz. Előbbiek számára még nyitott a jelentkezés.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Biztonságos munkavégzés a terepen” – munkavédelmi rendezvénysorozata Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tovább folytatódik.   A fórum 2018. július 26-án Méhteleken lesz. Részletek a link alatt megtalálható meghívóban.

  • Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködésben online felmérést indított tagjai körében az őstermelői adózási és járulékfizetési szabályokról.

  • Fejér megyében technikai okok miatt 2018. július 25-én a bicskei, móri és enyingi, valamint július 26-án a dunaújvárosi, gárdonyi, martonvásári, sárbogárdi és székesfehérvári irodák ügyfélfogadása szünetel, így a TISZ irodáké…

  • Tisztelt gazdálkodók!   Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Veszprém megyei igazgatóság költözése miatt 2018. július 23-án és 24-én az ügyfélfogadás szünetel, így a TISZ iroda nyitva tartása is. július 25-én szerdán…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növénytermesztési szakemberei közös kajszi fajtabemutató rendezvényen mutatták be a piaci igények kiszolgálására alkalmas kajszifajtákat. A Tordasi Fajtakísérleti Állomáson 2018. július 19-én tartott eseményen az érdeklődők megismerhették a késői érésű, fagytűrőbb…

  • A hazai zöldség-gyümölcs ágazat innovatív fejlesztését, versenyképességének növelését tűzte ki célul a Szent István Egyetem. A pályázati forrásokból megvalósuló K+F projekt fókuszában a kertészeti termékek eredetiségvizsgálata, tárolhatóságának javítása, illetve a hozzáadott érték növelése áll, különös tekintettel az élelmiszer-biztonságra.

  • Kisebb árharc bontakozott ki a dinnyeszezon közepén a termelők körében. A szakértők szerint ezt hosszú távon a termelői szerveződésekkel lehetne kezelni. Mindeközben a fogyasztókra is figyelnek, hiszen dinnyenapot tartanak számukra.

  • A nyári meleg és az oroszországi labdarúgó világbajnokság bizonyára egyaránt jó hatással lesznek a hazai sörgyárak 2018-as teljesítményére, de az elmúlt 3 év adatait vizsgálva sem panaszkodhatnak a magyarországi főzdék – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

  • A nyár egyik slágertermékét, a világos dobozos söröket tesztelte Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt.

  • A belföldi borfogyasztás jelentős visszaesése miatt a borkivitel bővítését sürgette a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára az Országgyűlés mezőgazdasági bizottság szőlő-, bor-, pálinka albizottságának csütörtöki ülésén.

A tartályos gázt használó vagy használni tervező kamarai tagok a MOL-tól vehetik igénybe a kedvezményes szolgáltatást, miután e céggel kötött megállapodást a kamara. Az igénybevételhez egy egyszerűsített adatlap kitöltése és beküldése szükséges.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kiírt vezetékes földgázbeszerzéssel kapcsolatos tenderére az NKM Földgázszolgáltató Zrt. adta be a legkedvezőbb ajánlatot. Így a NAK-tagok energiaköltsége átlagosan 5 százalékkal, egyes esetekben akár 20 százalékkal lesz alacsonyabb.

Június végéig lesz elérhető a kamarai tagok számára a nak.hu-n a villamosenergia-tendert megelőző online igényfelmérés. A NAK közös villamosenergia-beszerzéssel kapcsolatos tenderének célja, hogy a tagok számára alacsonyabb villamosenergia-árak és kedvezőbb szerződéses feltételek alakuljanak ki.

Az őstermelői adózási és járulékfizetési szabályok átalakításával kapcsolatos részletes javaslatok előkészítése keretében az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online felmérést végez a kamarai tagok körében.

A laktózmentesen táplálkozó fogyasztók szokásainak megismerése, valamint a kereskedelemben beszerezhető termékekkel kapcsolatos elégedettség feltárása érdekében a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága kérdőíves felmérést végez.

 A NAK tájékoztató kiadványt készített, amely összefoglalja az új, 2020 utáni közös agrárpolitika alakításáról megjelent eddigi uniós javaslatokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. márciusától folytatja munkavédelmi fórumsorozatát. A helyszínekről folyamatosan adunk tájékoztatást.

A múlt héten Miskolcot, valamint Budapesten a Gyerek Szigetet és egyes áruházakat is „meghódította” az Európai Friss Kalandok világa. A gyermekek Fruttival és Veggivel együtt tapasztalták meg a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élményét.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok