NAK portál

Változik az uniós szabályozás – a NAK várja tagjai javaslatait is. Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszer-higiéniai szabályozások. A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc…

2020. június 2-től már fogadják az ügyfeleket az ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák. Az egyes irodák megszokottól eltérő augusztusi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

 • Idén négy helyszínen csaknem 400 résztvevő követte figyelemmel a ,,NAKPraktikum – Vízgazdálkodjunk okosan!” című előadás-sorozatot. A néhány héttel ezelőtt megtartott utolsó, hajdúnánási rendezvényen is 115 gazdálkodó, szakértő, szaktanácsadó jelent meg.

 • Megjelent az erdészeti csemetekertek gépbeszerzését célzó pályázati felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd Ft. A pályázatokat szeptember 1-től lehet beadni.

 • Az Agrárminisztérium által kidolgozott Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program három üteme közül már kettő sikeresen lezárult. Mindeközben elindult a válságkezelő program harmadik üteme is.

 • 2020. július 1-től erdészeti szakirányítási szolgáltatást csak erdészeti szakirányító vállalkozás nyújthat, az erdész szakemberek magánszemélyként már nem. Ez a jelentős változás gondolkodás és döntések elé állítja mind az erdész szakembereket, mind pedig az őket megbízás keretében alkalmazó erdőgazdálkodókat.

 • A Copa-Cogeca 2020. július 13-i munkacsoporti ülésén az Európai Bizottság részéről Brigitte Misonne, a DG AGRI Állati termékek főosztályvezetője előadást tartott a tej-, tejtermék-, a marha- és borjúhús valamint a kiskérődző ágazat piaci helyzetéről és a piaci intézkedések bevezetéséről.

2020. július 1-től új, a falugazdászok segítségével igénybe vehető szolgáltatással segíti tagjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A laboratóriumi levélminta-vizsgálat azon gazdálkodók számára ajánlott, akiknek a Vidékfejlesztési Program Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázat kedvezményezettjeiként kötelező évente levélanalízist, ötévente pedig talajvizsgálatot végeztetniük, és emellett a talajvizsgálati és a levélanalízis-eredményekre…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja a közutakon közlekedők figyelmét, hogy a június végén kezdődött aratási munkák miatt nagy számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek. A köztestület kéri a járművezetőket, legyenek türelemmel, és csak fokozott óvatossággal előzzenek az utakon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 2020-ban másodszor szervezte meg 2020. 07. 27-31. között a „Szakmakóstoló” pályaorientációs hetet 20 felső tagozatos kisdiák részére.

 • 2020. július 27-31. között a NAK Heves Megyei Igazgatósága második alkalommal szervezte meg a „Szakmakóstoló” hét programot a mátrafüredi Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium iskolában közreműködésével.…

 • Idén tízéves a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefogtak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. Több ezer anyaországi és…

 • Az idei évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Szakmakóstoló” hét Békés megyében az Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közreműködésével kerül megrendezésre július 27-31. között, 20 fő általános iskolai…

 • A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén az átlaghoz képest várhatóan 40-50 százalékkal kevesebb alma terem. A körtét még ennél jobban is megviselte az időjárás: egy átlag évihez képest 50-60 százalékkal szerényebb lehet a termés.

 • A jégkármérséklő-rendszer védekezési szezonjában további új információkat, elemzéseket szolgáltat a NAK. Az időjárási helyzettől függően különböző, eddig nem alkalmazott szempontok szerint utólagos elemzéseket is készítünk a zivataros napokról. Ezúttal a július 23-29. közötti időszakot mutatjuk be a talajgenerátorok bekapcsolása és…

 • Nettó 107 000 forintban hirdette meg az őszi kalászos vetőmagokra vonatkozó tájékoztató árat a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Mint Takács Géza elnök elmondta: elegendő mennyiségű, jó minőségű vetőmag áll az őszi szezonban a gazdálkodók rendelkezésére.

 • Győrffy Balázsnak, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének és dr. Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának podcast beszélgetése a magyarországi agrárpiac helyzetéről.

 • Változik az uniós szabályozás – a NAK várja tagjai javaslatait is. Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszer-higiéniai szabályozások. A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák…

 • Országszerte 651 üzletben tartottak „zászlóellenőrzést” a NÉBIH szervezésében a járási hivatalok élelmiszerlánc-felügyelői. A szakemberek 40 esetben figyelmeztetést, továbbá, nyomonkövetési problémák miatt, 13 alkalommal, összesen több mint 4 millió forint értékben, bírságot szabtak ki.

 • 2020. augusztus 1-jétől összesen több, mint 25 ezer hektár állami tulajdonú földre vonatkozó haszonbérleti pályázatot írnak ki a nemzeti park igazgatóságok – jelentett be Nagy István agrárminiszter.

 • A Széchenyi Kártya program válsághelyzetre kidolgozott új termékeinek indulása óta, 2020 május 15-étől eddig több mint 210 milliárd forint államilag támogatott hitel felvételére fogadtak be mintegy 7500 kérelmet, ebből több mint 1800 ügylet keretében 34 milliárd forintra már szerződést is…

 • A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) újabb kedvező hitelkonstrukciókat jelentett be kifejezetten az agrárvállalkozások számára, az áprilisban meghirdetett több mint 1500 milliárd forintos, a gazdaság újraindítását célzó finanszírozási csomag mellett.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei