Gabona- és édességipar

A budapesti indiai nagykövetség tájékoztatása szerint két nemzetközi szakmai konferenciára várják a magyar érdeklődőket.


„Fenntartható agrárüzlet – termelj lokálisan, értékesíts globálisan”
6. Termőföldtől az asztalig virtuális Nemzetközi konferencia, kiállítás és B2B találkozó India, 2020. november 4–6. között

Az Indiai Kereskedelmi és Iparkamara „Fenntartható agrárüzlet – termelj lokálisan, értékesíts globálisan” címmel virtuális nemzetközi konferenciát és kiállítást szervez. Az esemény magában foglalja az Indián kívüli vevők és importőrök, valamint az indiai exportőrök és élelmiszeripari vállalkozók közötti találkozókat a kereskedelem és a befektetési lehetőségek feltárása érdekében.

India a tej, a gyümölcs, a zöldség, a hús, a fűszerek, a tea, a hal stb. legnagyobb termelői között van, de a globális kereskedelemben a százalékos aránya jelenleg nem jelentős, valamint a hozamok és a feldolgozási szintek alacsonyak, ezért szüksége van az országnak új technológiákra. A kiállítás szervezői és India Budapesti Nagykövetsége felhívja a figyelmét a lehetséges technológiai megoldások szolgáltatóinak a rendezvényen való részvételre, hogy kiállítóként, szakértőként mutassák be termékeiket az indiai mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó vállalkozásoknak.
A rendezvényről részletek itt: https://www.phdcci.in/ További információt India Budapesti Nagykövetségétől lehet kérni: András Havas, marketing assistant, Embassy of India (Hungary, 1025 Budapest, Búzavirág u. 14, Tel: +36-1-325-7742, Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Kilátások az EU Zöld Megállapodás alatt
A Covid hatásainak kezelése, az ellátási lánc megszakadása és bizonytalan gabonatermelés az Európai Unióban és a Fekete-tenger régióban. Konferencia időpontja: 2020. november 3. 10h

A 2020. május 20-án közzétett, az EU Farm to Fork (F2F) stratégiája az EU zöld megállapodásának középpontjában áll, és ez a stratégia szorosan bevonja a keményítőipart. A stratégia célja egy robusztusabb és fenntarthatóbb élelmiszer-rendszer létrehozása. Jelenleg a keményítőágazat az élelmiszer-, takarmány- és ipari alkalmazások terén az EU biogazdaságában betöltött vezető szerepe révén már jelentősen hozzájárul az EU fenntartható élelmiszer-rendszeréhez.

Hogyan játszhatnak további szerepet az EU keményítői érdekelt felei az új F2F stratégia sikeres végrehajtásában? Helyreáll-e a piac egy évvel a Covid-19 után? Mennyi zavart okozott ez az ellátási láncokban? A COVID elvonta-e a figyelmet más sürgetőbb kérdésekről (növény- és állatbetegségek stb.) és az EU /Egyesült Királyság kereskedelmi tárgyalásokról?

A CMT a Starch Europe webszeminárium első sorozata összekapcsolja az ipart a legfrissebb hírekkel, és rávilágít a keményítőszektor dinamikus változásaira.

A konferencia díja 95 euro. Bővebb információ és regisztráció az alábbi felületen érhető el: https://www.cmtevents.com/aboutevent.aspx?ev=WEB201138&

 

(nak.hu)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei