Tájékoztatási szolgáltatás

2019. január 1. és január 31. között beadniuk az érintetteknek webGN-t. Ennek elmulasztása az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztését eredményezi.

A nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint minden háztartási igényt meghaladó állattartást végzőnek az előző évi trágyázásra, trágya felhasználásra vonatkozó tevékenységével kapcsolatosan adatot kell szolgáltatni.

 • Magyarországon és Európában is komoly mennyiségű étkezési alma termett. A kontinens államaiban közel 4,24 millió tonna alma „vár a sorsára”. Itthon a folyamatos fejlesztések ellenére sem volt elég tároló.

 • További nemzeti forrásokat különített el a kormány öntözésfejlesztésre, illetve konkrét feladatokat határozott meg azzal kapcsolatban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai jelentőségűnek tartja az öntözés fejlesztését, üdvözli az azt előrevivő kormányzati…

 • Változott az anyatehéntartás-támogatásokhoz kapcsolódó szaporítási események bejelentési határideje! Az adatszolgáltatási kötelezettséget papíralapon vagy elektronikus úton tudják teljesíteni a határidő lejárta előtt (2019. január 30.) az érintettek.

 • A biológiai kockázat a bizonytalanság hatása, amelyet egy esemény (beleértve a körülmények változását is) következményeinek és az előfordulás kapcsolódó valószínűségének kombinációjával fejeznek ki, és ahol a kockázat forrása a biológiai…

 • A Magyar Szabványügyi Testület honlapján megjelentek a 2019. január 1-től érvényes nemzeti, valamit a nemzetközi szabványok változásairól szóló információk.

 • Év elején több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek.

 • Az elmúlt két évben jelentős részben megváltoztak az erdőgazdálkodókat és az erdőgazdálkodási tevékenységet is magában foglaló faanyagkereskedelmi lánc működésével kapcsolatos előírások. Ezzel összefüggésben fontos változás, hogy 2019. január 1-től csak…

 • Az agrárerdészeti rendszerek, fásítások számos előnyük ellenére még kevésbé elterjedtek hazánkban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a helyzet megváltoztatása érdekében kiadványt jelentetett meg és országos előadássorozatot indított a témában. Ennek első…

 • A tájékoztató sorozatunk előző részeiben ismertettük, hogy ki jogosult az erdőgazdálkodás gyakorlására, illetve hogyan kerül sor az erdőgazdálkodással szemben támasztott elvárások összehangolására. Most az erdőgazdálkodási tevékenységekről adunk egy rövid összefoglalást.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága 2018. december 4-én „Helyi termelői piac tájékoztató fórum" címmel tartott rendezvényt Dunaharasztiban.

 • Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valamint a Belügyminisztérium (BM) összefogásában 2018. december 4-én zajlott „A szociális szövetkezetek szerepe a helyi fejlesztésben” című rendezvény.

 • Megjelent a „Termelői csoportok és szervezetek létrehozása” pályázattal kapcsolatos, a kifizetési kérelmekkel kapcsolatos irányító hatósági iránymutatás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok