Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Bizottság elindította az Access2Markets online portált, hogy segítse a kis- és középvállalkozásokat az EU határain túl.


Az Európai Bizottság kereskedelmi megállapodást kötött eddig több mint 70 országgal és régióval, és jelenleg is egy sor új ügyletről tárgyal. Az Access2Markets ezt a bonyolult szabályrendszert gyakorlati információkra bontja, hogy a kisebb cégek könnyebben hozzáférhessenek a releváns információkhoz.

A kisvállalkozások az uniós exportőrök 88 százalékát képviselik. Exportjuk az EU exportjának egyharmadát teszi ki és 13 millió munkahelyet támogat. A globális piacok fontos növekedési forrást jelentenek az európai kis- és középvállalkozások számára. Az új portál célja, hogy jobban ismertessék a kereskedelmi megállapodásokat, és segítsék a vállalatokat a koronavírus-járványból való gazdasági fellendülésben.  A portálon néhány kattintással megkereshetőek az importált és exportált árukra vonatkozó alábbi adatokat: vámtarifák, adók, származási szabályok, a termékre vonatkozó követelmények, vámeljárások, kereskedelmi akadályok, a kereskedelmi forgalom statisztikája.

(NAK/Polczer Katalin)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése