Kamarai hírek

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2023. szeptember 20-án tartotta – háromévente esedékes – tisztújító Küldött Közgyűlését.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztály Gyümölcstermesztési Alosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tisztelettel meghív minden szíves érdeklődőt a 2023. szeptember 28.-án Pölöskén megrendezésre kerülő DIÓ SZAKMAI NAP rendezvényre és az azt követő fajtakísérleti parcella bemutatóra.

 • 2022-ben szakmai szervezetek összefogásával meghirdettük az első országos gluténmentes kenyér-és péksütemény versenyt. A versenyfelhívás a hazai gluténmentes termelők, élelmiszergyártók számára jelent egy új innováció ösztönzést, bemutatkozási lehetőséget, egyben figyelemfelhívást is az egészségügyi okokból nehézséget szenvedők egyre szélesedő csoportjára, a cöliákiásokra. 

 • BEKAPCSOLÁSI ADATOK 2023. augusztus 28. és szeptember 10. közötti időszak zivataros napjainak bemutatása a generátorok bekapcsolása és a meteorológiai helyzet szempontjából. Az időszak első hetében minden egyes nap záporok, több területen jégveszélyes zivatarok alakultak ki hazánkban. Az adott időszak második felében száraz, csapadékmentes időben volt részünk, az országban sehol sem alakultak ki zivatarok, így a generátorok üzemeltetésére sem volt szükség ekkor. Az időszak időjárására jellemzően több napon is kialakultak jégveszélyes zivatarok az országban, melynek következtében a talajgenerátorok 5 napon kerültek bekapcsolásra. A jégveszélyes zivatarok érkezésének, kialakulásának megfelelően kerültek bekapcsolásra az érintett talajgenerátorok. A következő térképeken látható, hogy a generátorokat vármegyénként mennyit…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara "Országos Kukorica és Napraforgó Tanácskozás, Fajta-, növényvédelmi és technológiai bemutató" címmel szakmai rendezvényt tart 2023. szeptember 21. (csütörtök) 09:30-tól a NéBiH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán.

A FiBL Europe örömmel jelenti be, hogy Dr. Bram Moeskopsot nevezte ki ügyvezető igazgatójának. A brüsszeli székhelyű FiBL (The Research Institute of Organic Agriculture) Europe képviseli a négy nemzeti FiBL kutatóintézetet és az ÖMKI-t.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám