Kamarai hírek

Két heti összesítő: 2021. 04.15. – 05.02. Bekapcsolási adatok  2021. április 15. és május 2. közötti időszak zivataros napok bemutatása generátorok bekapcsolásának és a meteorológia helyzet szempontjából. A két és fél hét alatt több helyen alakultak ki jégveszélyes zivatarok, szupercellák az országban. Az adott időszak alatt az időjárás 6 napon…

  • 2021. május 1-jén megkezdődött a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítási és -befizetési időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál. Számukra a tagdíj megfizetésének határideje 2021. június 15.

  • A 2020. évtől kezdődően a NAK egyszerűsítette a korábbi tagdíjbevallási és tagdíjfizetési folyamatokat azáltal, hogy tagjai helyett elvégzi a tagdíj megállapítását. Az adminisztráció csökkentése érdekében tavalytól a tagok a könyvelőjüket/könyvvizsgálójukat is meghatalmazhatják a tagdíj elfogadására, korrekciójának elvégzésére, idéntől pedig már adószakértő, illetve adótanácsadó is eljárhat helyettük. Új elemmel bővült az online fizetés lehetősége is. A 2021. évi tagdíjmegállapításra két ütemben kerül majd sor.

  • 2021. március 29. - A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködő partnereként, 69 magyarországi vállalkozás közül választotta ki a 2020. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat, és az év Startup Innovációs Díját is odaítélte. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztását titkos szavazással döntötték el. A díjazottakról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a következő linken érhető el.

Az idei esztendőben, a hagyományoknak megfelelően Szent György napján, 2021. április 24.-én tartottuk meg Karcagon a Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei búzaszentelő ünnepségét.  A búzaszentelés Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szervezetének elnöke beszédével indult, aki méltatta a megyei gazdák példamutató összefogását, hozzáállását a Programhoz. …

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Magyar Református Szeretetszolgálat többéves együttműködésének keretében idén harmadik alkalommal került megszervezésre a vetőmaggyűjtés a kárpátaljai, nehéz helyzetben lévő gazdálkodók, valamint egyházi…

  • A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő 2021. márciustól nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

  • Az őstermelői és családi gazdasági rendszer Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett átfogó reformja új alapokra helyezte a mezőgazdasági működési formákat, megreformálva a családi gazdaságokat, egyszerűsítve és kedvezőbbé téve az adózási…

  • A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő 2021. januári nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

A Tel-Avivi Magyar Nagykövetség – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával – 2021. május 4-én online fórumot szervezett, ahol az érdeklődő élelmiszeripari vállalkozások betekintést nyertek a kóser minősítés sajátosságaiba és a minősítéssel rendelkező termékek globális piaci lehetőségeibe. 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei