Országos hírek

A rendezvényen nyitott fórumokon a kisebbségben élő magyarok, anyaországbeliek, valamint a szomszédos államokban élő többségi nemzet fiataljai találkozhatnak, és az aktuális társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális történésekről, a felmerülő problémákról és ezek megoldási stratégiáiról beszélgethetnek.

A rendezvényen az Agrárminiszter kiemelte, hogy egyik fontosabb célkitűzés a magyar agrárium versenyképességének növelése, a lemaradások leküzdése a nyugat-európai versenytársakhoz képest. Mindezek érdekében kiemelt támogatást kapnak a mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházásokat az új KAP indulásakor, melyhez az uniós jog adta maximális mértékben, 80 százalékban biztosítanak nemzeti kiegészítő finanszírozást az EU-s fejlesztési forrás mellé. A 2021-2027-es időszakban a KAP I. pillére keretében 3400 milliárd forintot, a II. pillér tekintetében 4265 milliárd forint fordítható agrárpolitikai célokra.

A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy „a természeti erőforrásaink megóvása mellett a gazdák versenyképességét is meg kell őrizni. Teremtett világunkért felelősséggel tartozunk és meg kell óvnunk az utánunk jövő generáció számára is. Következetesen mindent meg kell tenni a klímaváltozás hatásainak mérséklése érdekében. A vízzel felelősen kell gazdálkodnunk, a termőföld tápanyagtartalmát pedig meg kell őriznünk.”

A teljes cikk az alábbi linken érhető el.

NAK/ Sztahura Erzsébet

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ